Domingo Mir

L’Hospitalet. Social i nacional.

El resultat de les darreres eleccions europees han suposat un important sotrac arreu, a L’Hospitalet, també. Portem dies sentint teoritzacions, anàlisis, comentaris i tertúlies de tota mena… En l’únic que coincideixen tots, és que les coses estan canviant: Abdicació del Rei d’Espanya, dimissions de polítics, baixada d’impostos… És ultim intent de canviar-ho tot per a que tot segueixi igual.

La gent que volem canviar les coses més enllà de la immediatesa dels titulars periodístics, fa temps que treballem per a que aquests canvis que s’han de produir, siguin profunds i permanents, que serveixin per a que els nostres fills puguin recuperar la esperança d’una societat més justa i més pròspera i optar a gaudir d’un futur amb oportunitats per a tots. Això, que a alguns els pot semblar ben poca cosa, és la clau per a sortir del forat en que ens trobem.

L’Hospitalet era clarament una ‘ciutat d’esquerres‘. Avui, encara podem seguir afirmant-ho, però menys: Veiem un ascens de les idees conservadores, que fins i tot van impregnant la pràctica i l’acció dels socialistes de L’Hospitalet que es mouen en clar retrocés.

L’Hospitalet va ser una ‘ciutat acollidora‘ on tots els que van arribar eren protagonistes de la construcció en comú de la Catalunya que coneixem, però tota aquesta energia col.lectiva ha quedat segrestada pel clientelisme ètnic dels successius Governs municipals i per l’ascens de la xenofòbia i el racisme. Encara ara, des del Govern Municipal, intenten desviar tota aquesta energia humana cap al forat del més ranci nacionalisme identitari espanyol.

És en ciutats com la nostra, on es fa més evident que el progrés social és inseparable del progrés nacional, un no existirà sense l’altre, ni l’altre sense l’un. Qualsevol proposta alternativa a l’actual immobilisme municipal ha d’incorporar, necessàriament, la urgent recuperació dels valors republicans i les idees i les pràctiques d’esquerres en el marc de la construcció d’un nou país plenament lliure i sobirà, basat en la lliure participació de tothom, independentment del seu origen o dels seus sentiments. Hem d’oferir als nostres conciutadans la participació en el disseny d’un Nou L’Hospitalet i d’una nova República Catalana al servei dels interessos de la immensa majoria.

Ens explicaran tota mena d’arguments per a que separem drets socials i drets nacionals… Ja els coneixem, són els Governs de sempre i les oposicions de sempre que sota discursos novedosos volen seguir fent el de sempre.

Si volem que les coses siguin diferents i noves, hem de construir coses diferents i noves.

Marxa pels barris de Collblanc i Santa Eulàlia

Marxa pels barris de Collblanc i Santa Eulàlia

Share on FacebookShare on Twitter+1Pin it on PinterestShare via email