Montse Puig

Persones que fan barris… barris per les persones

L’Hospitalet és el segon municipi de Catalunya en nombre d’habitants, amb 259.368 ciutadans (31 de desembre de 2013- Font: Padró municipal de l’Ajuntament de L’Hospitalet) i és la ciutat amb més densitat de població de tot l’Estat Espanyol. Aquest primer lloc, l’ocupa per districtes com Collblanc-La Torrassa, on en menys d’un kilòmetre quadrat hi viuen més de 51.000 habitants.

Coneixent els greus problemes de convivència que això està ocasionant, el govern municipal, hauria de posar fil a l’agulla i crear espais on les persones (i ho dic així, perquè no només els joves els necessiten, sinó també nens i nenes, mares, pares, tota la població), hi puguin fer activitats, relacionar-se i conèixer la ciutat i el barri on viuen i creixen els seus fills i filles. La idea és potenciar bones pràctiques per una millor convivència i no tancar els ulls davant de certs comportaments.

Si parlem del barri de Collblanc-La Torrassa, sabem que es va inaugurar fa un any l’Equipament Municipal d’Oci de l’Antic Cine Romero, però veient la lentitud en que es va fer -tot i que estava aprovat per la llei de barris- i la paciència que van tenir el veïns i veïnes, per quan tinguem equipaments disponibles pels 6 districtes de la ciutat, potser el problema serà molt més difícil de resoldre degut a la realitat social que està emergint.

Els equipaments estan trigant en arribar als barris

Els equipaments estan trigant en arribar als barris